Het is vrijdag 16:38We zijn geopend

Het is vrijdag 16:38We zijn geopend

Beeldschermbrillen

Voor een heldere blik op uw werk

Beeldschermbril/ multimediabril

tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een computer thuis staan of werkt met een apparaat met beeldscherm. Ervaart u ook dat u met uw leesbril dichter naar uw beeldscherm/apparaat moet bewegen om het te kunnen zien of dat u met uw multifocale bril uw hoofd naar achteren moet bewegen en moet “scannen” om alles te kunnen zien? Dat is heel vervelend maar daar is een oplossing voor; De beeldschermbril!

Wat doet de beeldschermbril?

De beeldschermbril zorgt ervoor dat u ontspannen met een natuurlijke hoofdhouding naar uw beeldscherm(en) kunt kijken, maar ook dat u uw gewone leeswerk kan doen. Hierdoor kunt u zonder lichamelijke ongemakken en vermoeide ogen langdurig uw werk doen achter uw pc, telefoon of tablet. Wij meten al uw kijkhoudingen voor dit soort werkzaamheden en dat doen we op 2 manieren; • Inventarisatie van uw werkomgeving • Een uitgebreide oogmeting.

Deze twee metingen gecombineerd zorgen voor de juiste glaskeuze waardoor u weer met plezier en ontspanning achter uw pc en tablet kan werken.

Blauw licht

Licht is essentieel om te kunnen zien en voor het algeheel welzijn maar er zijn ook soorten licht die schadelijk voor ons zijn. De bekendste daarvan is UV licht, maar net zo schadelijk is blauw licht.

Blauw violet licht wordt uitgezonden door de zon maar het zijn vooral onze elektronische apparaten die dit licht in hoge concentratie uitzenden. Daarom is het ook zeer aan te raden u hiertegen te beschermen.

Het filter doet het volgende;

  • De blauw/violet filter- en het UV-filter helpen oogaandoeningen en oogziekten te voorkomen;
  • Het noodzakelijk blauw/turquoise licht wat wel belangrijk is voor ons biologisch ritme en voor een helder zicht wordt wel doorgelaten.
 
 
 
Voor meer informatie hierover KLIK HIER
 
Is een beeldschermbril alleen geschikt voor achter de PC?
 
Nee zeker niet. Hoewel mensen hem daar het meeste voor zullen gebruiken is deze bril geschikt voor alles wat net buiten de leesafstand valt denk daarbij aan piano spelen, schilderen en nog veel meer activiteiten op korte afstand. Kortom een beeldschermbril zorgt ervoor dat u ontspannen naar uw beeldscherm(en) kan kijken en het biedt een optimale bescherming tegen blauwlicht. Daarmee bestrijdt deze bril vervelende symptomen zoals vermoeide ogen en een ongemakkelijke lichaamshouding.
 
Kom bij ons langs en laat u vrijblijvend voorlichten over de vele mogelijkheden!