Het is dinsdag 2:06We zijn gesloten

Het is dinsdag 2:06We zijn gesloten

Gehoor

Kwaliteit van leven

Goed horen garandeert kwaliteit van leven. Kunnen verstaan en verstaan worden. De dialoog tussen mensen. Het duidelijk maken wat men precies bedoelt hangt niet alleen van woorden af maar ook van bijvoorbeeld nuances in toon. Voor iemand die goed hoort is dit allemaal heel natuurlijk en gewoon. Het belang van goed horen kan daarom alleen goed worden begrepen wanneer we ons voorstellen hoe het zou zijn met een slecht gehoor.

Een voorbeeld: Nuances in toon en volume geven aan bijvoorbeeld het woord “ja” verschillende uitleg. Experts vermoeden dat er 27 verschillende variaties kunnen worden toegekend aan het simpele “ja”. Een slechthorende mist alle of de belangrijkste variaties en mist dus de belangrijke emotionele inhoud ervan.


Hoe herken je het?

Het is in het begin zeer moeilijk vast te stellen. In de meeste situaties is het slechter wordende gehoor een langzaam proces. De omgeving past zich aan en spreekt in een conversatie bijvoorbeeld wat harder. In het begin worden vaak vooral de hoge tonen niet meer gehoord. Woorden zijn dan meestal nog wel redelijk verstaanbaar, maar de nuances in tonen, het “gevoel” verdwijnt. Zelfs wanneer u het niet meteen herkent: in deze fase is “begrijpen” al gelimiteerd en kan dit vervelende misverstanden veroorzaken die diep in het gedrag van mensen kunnen ingrijpen.


Slecht horen en slecht zien

Het is eigenlijk net zo “normaal” als slecht zien. Meestal betreft het een volmaakt gezond oor dat, net als een gezond maar technisch niet perfect oog, gemakkelijk corrigeerbaar is. Vergelijk het hoortoestel dus met de alom geaccepteerde (lees)bril. Ongeveer 10% van de bevolking heeft in meer om mindere mate last van slechthorendheid. Innovatieve en krachtige digitale hoorconcepten van Audifon zijn een cosmetisch fraaie en zeer effectieve oplossing.

Onze Audiciën is op afspraak aanwezig bij KIJK-Optiek op de Markt 50 te Geertruidenberg. Wij werken samen met Zweers Hoortoestellen op de Markt 14 te Zevenbergen. Wil je uitgebreide informatie betreft hoortoestellen bel: 0168-323260 of bezoek hun website op www.zweershoortoestellen.nl

Voor gehoorbescherming of zwem-oorstukjes kunt u altijd zonder afspraak bij ons terecht.

Openingstijden

Dinsdag
Woensdag
Donderdag
Vrijdag
Zaterdag
9:00 – 18:00
9:00 – 18:00
9:00 – 18:00
9:00 – 18:00
9:00 – 17:00

Adresgegevens

KIJK Optiek
Markt 50
4931 BT Geertruidenberg
Telefoon: 0162-570360
E-mail: info@kijkoptiek.nl
Kvk: 18049082

Route